Translate

5 Temmuz 2013 Cuma

(KPSS-2013/1) Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları açıklandı.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans seviyesinde Kamu Personeli Seçme Sınavına giren 997 bin 809 adayın tercih ettiği, kamu kurum ve kuruluşlarındaki pozisyonlara yerleştirme işlemi tamamlandı.



Adaylar, KPSS-2013/1 yerleştirme neticelerini, ÖSYM'nin “https://sonuc.osym.gov.tr” web  öğrenebilecek. Yerleştirmeyle alakalı yazılı veya başka şekilde adaylara bilgilendirme yapılmayacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 18 bin 846 kontenjandan, 18 bin 805'ine yerleştirme yapıldı, 41 kontenjan boş kaldı.

İzmir Halkına Yeni Göztepe Parkı

Göztepe Parkı Yenilendi 

 
Göztepe semtinin simgesi olan Fuat Göztepe Parkı, 8 aylık yenileme sürecinin ardından törenle yeniden vatandaşların hizmetine girdi. Açılışın ardından Bengü unutulmaz bir konser verdi. Park, 1971-72 sezonunda Avrupa Fuar Şehirleri Kupası’nda yarı finale kadar yükselen ilk Türk takımı olan efsane Göztepe kadrosunun yer aldığı dev büste de ev sahipliği yapıyor.
 
 
 


Ünlü televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu’nun sunum yaptığı açılışa; CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Göztepe Kulübü’nün rölyefte yer alan efsane takımından; Nevzat Güzelırmak, Ertan Öznur, Mehmet (küçük) Işıkal, Mehmet Aydın, Fevzi Zemzem, Nihat Yayöz’ün yanı sıra yine efsane isimler arasında yer alan Ceyhun Yazar, Göztepe Kulüp Başkanı Hüseyin Altınbaş, Yalı Derneği Başkanı Behçet Şenözer, Göztepe taraftarları, Güzelyalı Mahalle Muhtarı Nedim Altan, yaşamını yitirmiş olan efsane futbolcuların aileleri ve semt sakinleri katıldı.
 

 
 
 
Semte yakışan bir park yapmak için 8 ay önce kolları sıvayan Konak Belediyesi hummalı bir çalışmanın ardından FuatGöztepe Parkı’nı tepeden tırnağa yenileyerek halkın kullanımına açtı. Amfitiyatrosuyla, çocuk oyun ve dinlenme alanlarıyla 7’den 70’e herkesin gün boyu kullanabileceği bir park haline gelen Fuat Göztepe parkı, çağdaş görünümüyle Göztepe’nin kalbi olacak.
 
Açılışta konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, son 20 yılda kentlerin insanlara göre değil, araba ve binalara göre şekillendiğini ve bu nedenle kentlerin taş yığını haline geldiğini söyledi. Başkan Tartan, İnsanın olmadığı yerde bir şeyin olmayacağını ifade ederek, “Ben kent yöneticiliğini insan yöneticiliği olarak ele alıyorum. İnsanı severseniz o kent değer bulur” dedi.
 
Başkan Tartan sözlerine şöyle devam etti: “Önceki park kırık döküktü. Bu semte yakışmıyordu. Avrupa kentlerinde özendiğimiz parkları gerçekleştirdik. Efsane olan Göztepe takımına vefa gösterilmediyse ben bu ayıbın parçası olmam dedim ve efsane kadronun rölyefini yaptırdım. Kenti kent yaparak belediye başkanlığı görevimi sürdürmeye, insan için koşturmaya devam edeceğim.”
 
Tartan, parkı vatandaşlara emanet ederek, “Bu parkı gelecek kuşaklara taşımak sizin göreviniz” dedi.
Göztepe’nin Efsane takımından Nevzat Güzelırmak ise, 40 yıl önce 28 Haziran’da Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek o zamanki adıyla Reisicumhur Kupasını aldıklarını hatırlattı ve anılarını dile getirdi. Fuat Göztepe Parkı’nı yenilediği ve vefa örneği gösterdiği için Başkan Tartan’a teşekkür etti.
 
Yalı Grubu Derneği Başkanı Behçet Şenözer de, Başkan Tartan’a Göztepe forması hediye etti.
 
Konfetilerle, coşku içinde yapılan park açılışından sonra, Efsane Göztepe futbolcularının yer aldığı rölyefin açılışı da yine görkemli oldu.
 

RÖLYEF GÖZ DOLDURDU

 
1971-72 sezonunda Avrupa Fuar Şehirleri Kupası’nda yarı finale kadar yükselen ilk Türk takımı olan efsane Göztepe futbolcularının yer aldığı dev rölyef ise parkın kalbinde yer alıyor. Granit kaplama üzerine yapılan rölyefin, kaidesiyle birlikte yüksekliği; 3 metre 40 santim, genişliği ise 6 metre.
 
Ali Artuner-(Küçük)Mehmet Işıkal-Çağlayan Derebaşı-Hüseyin Yazıcı-(Büyük) Mehmet Aydın- Nevzat Güzelırmak-Ertan Öznur-Nihat Yayöz- Buldozer lakaplı Fevzi Zemzem-Gürsel Aksel- Bombacı lakaplı Halil Kiraz ve antrenör Adnan Süvari’nin yer aldığı rölyefin açılışını da Başkan Tartan tüm konuklarla birlikte yaptı.
 
Tartan, efsane takıma yakışır bir çalışma olduğunu söyleyerek, “Efsane kadro buradan bize en güzel duygularıyla selamlarını iletecek. Yitirdiklerimizi ve hayatta olanları saygıyla anıyoruz. Heykeltıraş Can Akdaş ve ekibine de teşekkür ederim” diye konuştu.
 

BENGÜ COŞTURDU

 
Açılışların ardından Göztepe sahilinde Levent Heykeli önünde gerçekleşen; 40 bin kişinin balkonlardan ve kafeteryalardan da eşlik ettiği Bengü konseriyle Fuat Göztepe Parkı’nın açılışı doruğa ulaştı. Başkan Tartan ve Göztepe Kulüp BaşkanıHüseyin Altınbaş şarkıcı Bengü’ye çiçek buketiyle teşekkür etti. İzmirli sanatçı Bengü konser alanında anne ve babasının da kendisini izlediğini belirterek, “ İzmirli biri olarak sizleri İstanbul’da çok iyi temsil ettiğime inanıyorum. Burada sizlerle olmaktan çok mutluyum. Beni sizlerle buluşturan Başkan Tartan’a teşekkür ederim” dedi. Bengü hemşehrilerine birbirinden güzel şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşattı.

4 Temmuz 2013 Perşembe

İzmirde Arsa Fiyatları %30 %40 Arttı

Arsa Fiyatları %30 %40 Arttı


İzmir'de yabancı ve yerli yatırımcıların, Yeni Kent Merkezi'nden arsa sahibi olma istekleri bölgedeki arsa fiyatlarını ortalama yüzde30-40 oranında arttırdı. Bölgeye talebin fazla olması ve bölgede nitelikli karma projelerin bulunmasından dolayı bölgenin yatırım potansiyelinin artacağı öngörülüyor.
Ege Bölgesi'nin en büyük metropolü olan İzmir, ofis, rezidans, home ofis, avm, ihtiyaçlarını Yeni Kent Merkezi olarak adlandırılan Alsancak Liman Arkası, Bayraklı Salhane ve Turan bölgesinde çözümlemeyi planlıyor. Özellikle Ocak ayında Brookings Enstütüsü tarafından dünyanın en hızlı büyüyen metropolleri arasında gösterilmesi sebebi ile yabancı yatırımcıların da gözdesi haline gelen İzmir, pek çok yeni projeye de ev sahipliği yapıyor. Başlayan projeler arasında Megapol Towers, Kavuklar Bayraklı Tower bulunurken, Folkart Towers, Egeperla projelerinin de Aralık 2013'te teslimlerinin gerçekleşmesi hedefleniyor.
Yabancı yatırımcıların Türkiye'de yaptığı fizibilite çalışmalarında İstanbul ve Ankara'ya oranla kent merkezinde yer alan nitelikli arsa rezervi ve arsa fiyatlarındaki uygunluk yabancı yatırımcının dikkatini İzmir'e yöneltti. Yabancı ve yerli yatırımcıların, Yeni Kent Merkezi'nden arsa sahibi olma istekleri bölgedeki arsa fiyatlarını ortalama yüzde30-40 oranında arttırdı. Bölgeye talebin fazla olması ve bölgede nitelikli karma projelerin bulunmasından dolayı bölgenin yatırım potansiyelinin artacağı öngörülüyor. İstanbul ve Ankara illerine göre, yapılaşmanın son 5 yılda hızlanmaya başladığıİzmir'de, son dönemde A plus konut yerleşimleri açısından yeni projelere başladı. 
İZMİR AVM SAYISINDA TÜRKİYE 3.'SÜ
Son yıllarda İstanbul'da olduğu gibi İzmir'de de rezidansların alışveriş merkezi ve ofisle birlikte servis edildiği projeler de hız kazandı. 1999 yılında açılan ilk AVM'nin ardından, İzmir'deki AVM sayısı 2010 yılında iki, 2011 yılında iki ve 2012 yılında açılan bir AVM ile birlikte 18'e ulaştı. Bu yıllar içinde İzmir'de açılan iki AVM kapandı. İstanbul ve Ankara'dan sonra en çok AVM'ye sahip il olan İzmir'de 2012 yılı sonu itibari ile 418 bin 945 metrekare toplam kiralanabilir alan büyüklüğü var.
İŞ MERKEZLERİNİN ADRESİ YENİ KENT MERKEZİ
Ofis ve iş merkezi sayısının ise az olduğu kentte, residanslar ofis olarak da kullanılırken, Ortalama yüzde 90'nın dolu olduğu iş merkezleri de yoğun olarak yeni kent merkezinde bulunuyor. İzmir'deki başlıca iş kuleleri ise şunlar: My Plaza, Megapol Tower, Tepekule İş Merkezi, Sunucu İş Merkezi, Salhane İş Merkezi ve Heris Tower'dır.
2009 yılı son çeyreği ve 2010 yılı başları ile birlikte, yatırımcı firmalar İzmir ilinde yer alan mevcut yapı stokundan farklı olarak nitelikli, kaliteli, site özellikli, sosyal donatı alanı, yeşil alanı ve otopark alanına sahip projeler üretmeye ve satışa sunmaya başladı. Söz konusu projeler düşük, orta ve yüksek gelir grubu alım gücü ve ihtiyacına hitap edecek çeşitlilik sunuldu. Günümüze kadar gelen süre içersinde şehir merkezinde ağırlıklı olarak Konak-Bayraklı-Bornova-Karşıyaka-Çiğli-Menemen-Balçova-Narlıdere-Gaziemir bölgelerinde çok katlı Residance, Ofis, Konut-Site ve AVM projeleri hayata geçti. Değişen yapılaşmayla birlikte emlak piyasasında el değiştirme oranında artışlar meydana geldi ve eski yapılardan yeni yapılara geçiş süreci başladı. Buna bağlı olarak ikinci el sektöründe de alım satım oranında artışlar oldu.
2009 yılından itibaren kentte oluşan yeni ve nitelikli yapılaşmayla konut satışlarında ve değerlerinde artışlar olduğu gözlemleniyor. Yeni projlere, yerli halk haricinde il dışı ve yurt dışından nitelikli konut ve özellikle residence projelerine taleplerde artışlar bulunuyor. 2013 yılında faiz oranlarının da düşmesiyle birlikte konut alımlarında kısmi olarak artış gözlemleniyor. Yılsonuna kadar gayrimenkul piyasasındaki hareketliliğin devam edeceği ön görülüyor. 
Orta ve uzun vadede ise İzmir'in gelişimine etki edecek ve yön verecek olan önemli projeler ise şunlar: 
-Kuzey Ege (Çandarlı) Limanı: Kuzey Ege Çandarlı Limanı ülkemizin denizcilik sektöründe yapmış olduğu en büyük yatırımlardan bir tanesidir. İlk etabının 2013 yılının Ekim ayında tamamlanması planlanlanıyor. Kuzey Ege Çandarlı Limanı projesi tamamlandığında konu liman dünyanın en büyük 10 konteyner limanı arasında yer alacak. 
-İzmir - İstanbul Otoyolu: İstanbul-İzmir arasını 3,5 saatte kat edilmesini sağlayacak projenin Avrupa'da en büyük, dünyada devam eden ikinci en büyük altyapı projesi olduğu belirtiliyor. Söz konusu projenin öncelikli hedefinin 2015 yılına kadar İstanbul-Bursa güzergâhının bitirilmesi olduğu belirtilmiş olup, projenin devamının tamamlanma öngörüsü yapılmadı.
-Kemalpaşa Lojistik Köyü: Demiryolu bağlantısı ile Kemalpaşa, Turgutlu, Manisa, Torbalı, Aydın, Denizli'deki organize sanayi bölgelerine, karayolu ve otoban bağlantısı ile İstanbul ve Ankara'ya bağlanacak olan Kemalpaşa Lojistik Köyü'nün temel atma ve kamulaştırma çalışmaları tamamlanmış olup, 2015 yılına kadar faaliyete geçmesi hedefleniyor.
-Bayraklı Şehir Hastanesi: Proje Ege Bölgesinin sağlık merkezi olarak planlanmakta olup, ihale süreçleri devam ediyor. Proje başlangıç ve bitiş tarihleri henüz belirlenmedi.
-Kentsel Dönüşüm Projesi: Merkez Kent Proje Alanları toplam 335 Ha. yüzölçümü kapsıyor. Karşıyaka Örnekköy mahallesi, Bayraklı-Bayraklı mahallesi, Konak-Ege mahallesi, Konak-Ballıkuyu mahallesi, Gaziemir-Aktepe ve Emrez mahallesi, Karabağlar Uzundere mahallelesi kentsel dönüşüm alanları olarak belirlendi.
-Gaziemir Yeni Fuar Merkezi: İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir'de 337 bin metrekare alan üzerinde kurulacak olan Yeni Fuar Merkezi'nin temeli atma işlemi gerçekleştirildi. Projenin 2014 yılının yaz aylarında tamamlanması planlanıyor.
-EXPO 2020: Balçova İlçesi İnciraltı mevkii Expo 2020 projesinin merkezi olarak belirlendi. Bölge ile ilgili olarak 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ve 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı hazırlandı. Söz konusu planlarda ağırlıklı olarak Turizm Tesis Alanı, Sağlık Tesisi Alanı, Ticaret Alanı ve Sosyal Donatı Alanlarına ağırlık verilmiş olup, Konut için daha kısıtlı alan ayrıldı.İzmir ili, EXPO 2020 Fuarı aday illeri arasın